Koos Versteegh

Start Omhoog Antonia van Ewijk Bart Versteegh jr. Alijda Versteegh Koos Versteegh Theo Versteegh Sien Versteegh Henk Versteegh Antoon Versteegh Gon Versteegh

 

Jacobus Adrianus Versteegh  (Koos)

Koos is geboren op 6 juli 1898 in Gellicum en overleden op 14 augustus 1987 in Gellicum. Hij heeft niet zijn hele leven in Gellicum gewoond maar is er na zijn pensionering weer gaan wonen. Hij trouwde vrij laat (hij was toen al 43) op 17 juli 1941 met Antonia Maria van Tetrode, die toen 36 jaar was. 

Antonia kwam ook uit Gellicum. Zij is geboren op 8 oktober 1904 en overleed op 23 juli 1983. samen woonden zij vanaf 1941 in Rumpt, daarna vanaf 1957 in Zaltbommel en zij zijn in 1963 weer teruggekeerd naar Gellicum.

Koos-Versteegh-Antonia-van-Tetrode-2.jpg (1957464 bytes)

Koos werkte voor een groot deel van zijn leven voor de Waterleiding Maatschappij Gelderland. In 1936 was hij begonnen met de voorbereiding van de aanleg van de waterleiding in de gemeente Deil. Burgemeester Kolf van de gemeente Deil was daarvan de initiatiefnemer en heeft hem daarvoor gevraagd. Na de gemeente Deil kwam de gemeente Beesd. Al gauw werd de waterleiding onderdeel van de Waterleiding Maatschappij Gelderland. Alle dorpen tussen Tiel en Gorinchem (m.u.v. Geldermalsen) in de West Betuwe werden mede door hem successievelijk op de waterleiding aangesloten.  

Voordat hij bij de waterleiding werkte heeft hij nog verschillende andere dingen gedaan. Hij vertelde dat hij samen met zijn broers boomgaarden pachtten in de lente, de appels plukten en verkochten en de opbrengsten deelden met de eigenaren. Soms ging dat voorspoedig en soms viel het tegen. Ook werkte hij een aantal jaren voor de landbouwcontroledienst. Toen burgemeester Kolff hem benaderde om voor de waterleiding te komen werken zei hij dat Koos dat beter kon gaan doen dan de hele dag die boeren achter de broek aanzitten. En daar had Kolff natuurlijk groot gelijk in. 

Ondanks dat hij er niet woonde was hij erg gesteld op Gellicum en zijn familie. Na zijn pensionering ging hij ook meteen terug.  

Antonia en Koos kregen vier kinderen: 

Herbertus Antonius (Albert). Geboren 7 november 1942 in Rumpt en overleden op 20 juni 2001 in Amersfoort. Albert heeft een aantal  jaren gewerkt bij de glasfabriek in Leerdam en daarna bij de ABN-AMRO  in Amsterdam. Hij was getrouwd met Martha Loman.  Zij hebben drie dochters: Mirjam, Yvonne en Ingrid. Yvonne heeft twee zonen. 

Thea. Op 28-12-1943 is Antonia van Tetrode bevallen van een voldragen levenloos kind in het ziekenhuis in Utrecht.  Ze kreeg officieel geen naam maar mijn moeder noemde haar Thea.  

Thomas Franciscus. (Theo/ Thomas) Geboren 11 augustus 1945 in Rumpt. Thomas is socioloog en werkte als docent en adviseur op het gebied van personeelsbeleid en arbeidsverhoudingen in Nijmegen en Eindhoven. Hij trouwde in 1970 met Marja Verheijen.  Marja is lerares Nederlands. Zij wonen in Tilburg. Marja en Thomas hebben een zoon: Marnix Thomasz, geb.1973. Marnix is getrouwd met Susan Louwers en zij hebben twee kinderen: Sophie en Floor. 

Floor en Sophie in 2009 

Antonia Woutera Maria (Tonni). Geboren 3 september 1947 in  Rumpt. Tonni werkte een aantal jaren als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg. Zij trouwde met Gerald t' Sas en werkte sindsdien in het makelaarskantoor van Gerald in Vught. Zij wonen in 's-Hertogenbosch. Tonni en Gerald hebben een dochter Charlotte en een zoon Robert-Jan. Charlotte heeft twee meisjes en Robert Jan een meisje en een zoon. 

Na het overlijden van Antonia heeft Koos nog ca. twee jaar samengewoond met Annie Sprokholt uit Rhenoy die ook weduwe was. Haar volledige naam was : Johanna Catharina Agnes Sprokholt , geb 6 nov. 1912 in Barneveld en overleden te Tiel op 7 mei 1994. Zij is begraven in  Rhenoy op de R.K. begraafplaats.

Vorige Omhoog Volgende