Gon Versteegh

Start Omhoog Antonia van Ewijk Bart Versteegh jr. Alijda Versteegh Koos Versteegh Theo Versteegh Sien Versteegh Henk Versteegh Antoon Versteegh Gon Versteegh

 

Allegonda Theodora Versteegh 

Gon is geboren op 16 maart 1908 en is overleden op 22 augustus 1994 in het ziekenhuis" Rivierenland" in Tiel. Gon was getrouwd met Martinus Johannes van Dijk op 8 november 1928. Ome Tinus noemden wij hem. Tinus is ook geboren in Gellicum op 16 december 1903 en is overleden 20 mei 1998. Tinus is begonnen als boer, maar raakte op een of andere manier failliet. Daarna werkte hij jarenlang voor het polderdistrict. Tinus was een groot verhalenverteller. Hij is langere tijd de oudste inwoner van Gellicum geweest. Als zodanig was hij dan de "burgemeester" van Gellicum en trad op bij officiŽle gelegenheden zoals het openen van de speeltuin en het openen van het Gellicums feest. 

Gon en Tinus woonden in het huis achter de kerk, gebouwd tegen de kerk en het kerkhof, een bijzondere plek. Zij waren ook koster van de kerk en hebben veel gedaan voor het onderhoud van de kerk. De laatste jaren woonden zij in een bejaardenwoning aan de Kerkebogerd in Gellicum. 

Gon en Tinus.jpg (532209 bytes)

Gon en Tinus.

Gon en Tinus hadden geen kinderen. Hoewel: ik heb als kind even gedacht dat ze een kind hadden, Lidy. Toen ik daar als klein kind op bezoek kwam werd ik eens met Lidy in de zandbak gezet om samen te spelen. Lidy was daar heel vaak. Later begreep ik pas dat Lidy een kind was van mijn oom Antoon en tante Anna. Als klein kind had Lidy wat extra zorg en aandacht nodig en dat kon tante Gon haar gemakkelijker bieden dan tante Anna in een groot en druk huishouden. Tante Gon had graag zelf kinderen gewild en ze was wel blij met Lidy. Lidy had er zo een tweede moeder bij. Het leven lijkt niet altijd eerlijk als je broer twaalf kinderen krijgt en jij er helemaal geen, maar dit maakte wat goed.  

Tinus van Dijk