Bastiaan Lamberts

Start Bart Versteegh sr. Herbert Versteegh Willem Versteegh Herbert Lamberts Lambert Bastiaans Bastiaan Lamberts Lambert B de oude Bastiaan Corstenz Corsten Lamberts Lambert de jonge Lambert de oude

 

Bastiaan Lamberts Versteegh 16?? - 1709

Van Bastiaan is alleen bekend dat hij is overleden in 1709, maar ook dat is niet zeker omdat anderen ook 1706 noemen. Ergens daartussenin zal hij wel overleden zijn. Hij was getrouwd met Jenneken Roelofsdr Hackert, dochter van Roelof Gerards Hackert en Aenken Hessels. Jenneken is overleden vr 27 febr.1703. Het is niet duidelijk wanneer zij is geboren. 

In 1703 werd er een claim ingediend op het bezit van Bastiaan Lamberts zijnde de weduwnaar van Jenneken Roelofs Hackert en als zodanig erfgenaam van zijn schoonvader Roelof Gerrtis Hackert. Kennelijk waren daar schulden te vereffenen. 

In 1704 wordt er weer een claim op zijn bezittingen gelegd nu in zijn hoedanigheid als erfgenaam van zijn oom Jan Bastiaans Versteegh. 

In 1709 of al daarvoor moet  Bastiaan zijn overleden. 

Van hen zijn drie kinderen bekend:

Adriana Lambertsdr Versteegh is overl. vr 15 jan. 1731. Adriana trouwde met Hermanus de Zeeuw in ongeveer 1710. Hermanus stierf 24 jan. 1757. Van hen zijn de namen van vier kinderen bekend. 

Cornelis de Zeeuw, gedoopt 10 dec 1712.  Gestorven 27 juni 1777. 

Joannes de Zeeuw, gedoopt 6 juli  1718. He was overleed op 2 mei 1753. 

Petrus de Zeeuw, gedoopt op 12 feb 1721 in Rhenoy.  Hij stierf op 7 nov 1743 in Rhenoy.

Joanna de Zeeuw, gedoopt 17-02-1725. 

De naam van Adriana Lambertsdr Versteegh in de tekst van Cecile lijkt verkeerd. Je zou denken dat het Adriana Bastiaansdr Versteegh zou moeten zijn. Is het een schrijffout of is er iets anders aan de hand? 

Steventje Bastiaansdr Versteegh.  Overl. 28 sept. 1746 te Rhenoy. Steventje trouwde met Rudolph Alberts van Dockum in januari 1712 in Gellicum. Rudolph is in Gellicum geboren. Hij stierf na 1748. Van Steventje en Rudolph  zijn drie kinderen bekend.

Gertrudis van Dockum, gedoopt 20-10-1720 in Rhenoy. Katholiek gedoopt.

Eelke van Dockum, hervormd gedoopt in Gellicum.

Aaltje van Dokkum, hervormd gedoopt in Gellicum.

Rudolph had een broer en een zus die beiden hervormd getrouwd waren. Steventje kwam uit een katholiek gezin. 

Lambert Bastaansz Versteegh.  Geb. ca 1686. Overl. 1754 in Gellicum.

Mijn vader vertelde een verhaal dat te mooi is om niet verder te  vertellen. Het jaar 1672 is het beruchte rampjaar in de Nederlandse geschiedenis. De Engelsen, de Fransen en de bisschoppen  van Mnster en Keulen vallen Nederland aan. Op het nippertje slagen de Nederlanders erin de Franse troepen te stoppen voor de waterlinie. Maar het gebied dat al veroverd is valt in Franse handen, de Betuwe ook. De Franse soldaten trekken plunderend en rovend door de Betuwe en komen ook in Gellicum. Daar stelen ze de twee paarden van Bastiaan. En wat moet een mens zonder paarden in die tijd? Bastiaan gaat achter de soldaten aan, is een paar dagen weg en komt met twee paarden terug. Hij vertelt dat hij onderweg overal navraag had gedaan en op het spoor van de soldaten was gekomen. Hij vond zijn paarden terug in de buurt van Wijk bij Duurstede. In de nacht heeft hij de paarden losgemaakt en ze mee terug genomen.

 
Jenneken Roelofs Hackert