Bart Versteegh jr.

Start Omhoog Antonia van Ewijk Bart Versteegh jr. Alijda Versteegh Koos Versteegh Theo Versteegh Sien Versteegh Henk Versteegh Antoon Versteegh Gon Versteegh

 

Herbertus Johannes Versteegh (Herbert) 

Herbert was de oudste zoon en is met beide voornamen genoemd naar zijn vader. Hij is geboren op 11 febr. 1894 in Gellicum. Op 20 jarige leeftijd is hij overleden in militaire dienst op 15 augustus 1914 in het militair hospitaal in  's-Gravenhage en is daar begraven op 18 augustus op het R.K. kerkhof. 

Begin januari 1914 is hij in dienst gegaan. Volgens mijn vader, Koos Versteegh, is hij gestorven aan een longontsteking. In die  tijd woonde de familie Versteegh niet in Gellicum maar in Niel, in Duitsland, net over de grens bij Millingen aan de Rijn. Af en toe mochten de militairen met verlof en dan ging hij meestal naar zijn oom en tante in Gellicum. Ook is hij nog minstens twee keer in Niel terug geweest. Herbert was zo lang dat alle militaire kleding hem te klein was. Alles moest voor hem apart gemaakt worden. Na een maand liep hij nog in burgerkleding en klaagde hij erover dat alles aan het verslijten was. Hij schreef vanuit Den Haag enkele brieven naar huis. Die zijn bewaard gebleven. Een kopie van een van de brieven staat hieronder. 

Je kunt beginnen te lezen bij het donkere gedeelte op de eerste scan en eindigen op het linker gedeelte van de eerste scan. (Klik voor vergroting) 

Herbertus Versteegh brief 3 voorzijde.jpg (1667558 bytes)   Herbertus Versteegh brief 3 achterzijde.jpg (1730959 bytes)

Herbertus Versteegh foto 2-diensttijd Den Haag.jpg (555725 bytes)

Hierboven een foto van Herbert en zijn kompanen in militaire dienst.